torsdag 16. februar 2012

Barnehagebloggen runder 800 innlegg og 2 år


Med dette innlegget har vi i Myrertoppen dokumentert barnehagens innhold i 800 innlegg på barnehagebloggen vår. Gjennom bloggen har vi dokumentert små enkelt episoder, barnas lek, prosjekter og aktiviteter. Vi har linket innlegg sammen for å vise bredde og dybde, mangfold og gode prosesser. Alt innhold har vi knyttet til Rammeplanens syv fagområder for å illustrere det faglige i vårt arbeid. Vi har nå enorme mengder informasjon vi voksne kan bruke sammen med barna eller for å evaluere egne prosesser og praksis.

Bloggen vår har skapt stor interesse i ulike miljøer. Fra andre barnehager, studenter, høyskoler, data og spillmiljø til folk som er opptatt av sosiale medier. Kunnskapsministeren Kristin Halvorsen har heiet på oss via Twitter, lokale og nationale medier har vist sin interesse og vi har hatt fagpublikasjoner og journalister fra forskjellige medier på besøk i barnehagen. Det har vært to år hvor vi har laget oss et digitalt arkivskap og dynamisk galleri på nett. Vi har brukt den for oss selv, foreldrene og sammen med barna. Nå kan vi bekrefte at barnehageblogg kan brukes som et nyttig verktøy på så mange måter og vi gjør det med fokus på aktiviteter og ikke enkelt barn. Derfor har vi -og kommer til å fortsette med å anonymisere våre innlegg. 

Vi har også hatt en satsing på IKT i barnehagen, kreativ bruk av digitale verktøy som har skapt oppmerksomhet over det ganske land. Ansatte har snakket om våre erfaringer i ulike sammenhenger på ulike steder. Dette utadvente arbeidet fortsetter også utover våren.

Men, barna og barnehagens aktiviteter fortsetter som vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails