torsdag 16. februar 2012

Femåringene på (lang)skitur

IMG_20120214_105301

(En liten filmsnutt og gps-logg ligger nederst i innlegget)

Fem- og seksåringene har de siste fem ukene vært på skiskolen i regi av Skiforeningen på Trollvann. Normalt har vi etter endt skiskoleøkt bare ruslet tilbake til bussen, men på tirsdag fant vi ut at vi heller skulle sette ut vår nyervervede kunnskap ut i praksis ved å gå på ski tlbake til barnehagen.

I og med at det var siste gang på skiskolen vanket det både varm saft og medaljer da vi var ferdige med økten, det var veldig stas. Vi fikk også en pose med kjeks og rosiner, noe som skulle vise seg å komme godt med på turen hjem.

Første del av turen var å komme oss til Linderudkollen hvor vi skulle ha en liten matrast. Her møtte vi på “hele” Tonsenhagen skole som hadde skidag, men vi fant oss en plass ute hvor vi kunne spise kjeksen og rosinene vi fikk på skiskolen.

IMG_20120214_115237

Etter en liten halvtime fortsatte ferden mot Langsetløkka. På denne strekningen er det mange lange, bratte og svingete bakker, men det var bare barnemat for så flinke barn som vi hadde med. Den ene bakken etter den andre ble tilbakelagt og plutselig var vi på Langsetløkka, ca 2.5 time etter vi startet fra Trollvann.

IMG_20120214_121208

I og med at bakkene er såpass bratte og svingete måtte vi sende de ned en og en for at det ikke skulle oppstå noen kollisjoner, det gjorde selvsagt at turen tok en del lenger tid enn det den ville ha gjort hvis vi hadde gått med f'ærre barn enn 14.

Det er også verdt å nevne at det ikke var en eneste klage på veien eller spørsmål om det var langt igjen. Det er ikke verst etter så mange timer med ski på beina. En del knall og fall ble det jo selvsagt på turen, men ikke verre enn at det bare var å riste av seg snøen og fortsette.

Etter ca. 8 kilometer med ski på beina (inkl. selve skiskoleøkta) og en kilometer på beina, var vi tilbake i barnehagen hvor en haug pannekaker stod og ventet på oss, en verdig avslutning på en veldig fin tur.

IMG_20120214_140603

Her er gps-loggen fra dagen (gps-en et barn hadde ladet seg desverre ut i løpet av turen, så loggen kommer fra en voksen (som ikke var like aktiv som barna på selve skiskolen, så man må plusse på litt på lengden…))

En liten filmsnutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails