fredag 6. mai 2011

TeknoTorsdag, datakortet for femåringene

Mac og andre Apple produkter er privateid
I dag har vi hatt TeknoTorsdag i femårsklubben. Vi  var tolv barn fordelt i to rom med to datakyndige voksne. Så ble to/ tre barn fulgt ekstra godt opp i databruk mens de andre holdt på litt på egenhånd. Alle skal få mulighet til å delta på det samme opplegget, men vi har 16 skolestartere så vi kan ikke få det til for alle på samme torsdag.
Teknotorsdag vil bestå av repetisjon fra tidligere seanser og nye aktiviteter i tillegg til det vi gjør av IKT relaterte aktiviteter ellers:
Vi skanner og blogger
Digitale verktøy bidrar til økt matteforståelse
Femåringene erfarer fysikk 
Barna lager film av egen lek
Alternativt Blime! bånd
Oppslagsverk og kilde til fuglekunnskap
Internett, hva er det? 
Barna som portrettfotografer

 IKT er blitt noe vi holder på med i hverdagen parallelt med andre aktiviteter, og snart får vi jammen nytt utstyr også. Barna bruker data som verktøy også for egne uttrykk...

Denne dagen fikk barna fritt benytte seg av to datamaskiner med b.l.a tegneprogram og spill med tall og bokstaver som barna kjenner godt til. Vi hadde to digitale fotoapparat og iPader, iPhoner og iPod toutch. På de sist nevnte iProduktene har den voksne styrt dem i forhold til hvilke applikasjoner de skulle bruke i dag. Så de har sett på LunchBox og Tambar og Harepusen som er bok nr to om Tambar som er et troll. 

De tok mange bilder og film med de to digitale kameraene, dette skal de jobbe videre med innimellom andre aktiviteter når de ønsker det.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk! Sånn skal det være!
    Hilsen pappa!

    SvarSlett
  2. Takk for det, vi skal fortsetter å leke med teknologien :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails