torsdag 25. november 2010

Barnebok på iPad

 iPaden er privateid av pedagogen
I det siste har vi sette en del på en bok av Tor Åge Bringsværd som heter "Tambar er et troll" den er illustrert av Lisa Aisato. I forbindelse med at vi snakket om motsetninger i femårsklubben i dag viste den seg nyttig.  De konkrete bildene av motsetninger fra en bok kun om det i kombinasjon med denne historien ble en veldig fin samling med femåringene. Femårsgruppa er delt i to, da vi har sytten av dem på basen. Den andre gruppa gjorde noe tilsvarende, men uten "Tambar er et troll".

Fortellingen er en fin historie om familien Dovre som er troll, og for å kunne leve blant menneskene har de måtte lære å tilpasse seg. Så da vi hadde om motsetninger la vi vekt på motsetningene som var mellom menneskene og trolla. Det var en fin kombinasjon til de mer konkrete boksidene som skulle illustrere motsetninger. Vi hadde e-boka på "autoplay". dermed fikk barna høre Tor Åge Bringsværd lese sin egen bok mens sidene automatisk skled over skjermen. Det var en flott stund for alle involverte, alle fikk se og høre og lot seg rive med.

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Er enig i at Tambar er en veldig fin barnebok på Ipad! Etter min mening en revolusjon innenfor barnebøker. Tor Åge Bringsværd sin historie er morsom, og Lisa Aisato er kanskje en av landets aller beste illustratører.

  I går kom det også ut en fin en på App Store, som har blitt veldig populær. Den er en gjenfortelling av "Askeladden som kappåt med trollet". Her er den:

  http://itunes.apple.com/app/id422133876?mt=8

  Hilsen
  Per

  SvarSlett
 2. Takk for innspill, den applikasjonen skal utforskes. Ser den er på "åpnings"tilbud også :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails