lørdag 4. desember 2010

Stillits i nabolaget og på iPad

iPaden er privateid av pedagogen


Vi tok i bruk applikasjonen “Birds of Northern Europe” i barnahagen tidligere i høst, til glede for barna i barnehagen.  Vi har brukt den med smågrupper i ulike situasjoner gjennom hele høsten, på fredagen tok en voksen den i bruk til en liten morgensamling hvor vi vasker hender og forbereder oss til felles frokost. Det startet med en oppfordring fra den voksne om noen husket noen av de fuglen vi hadde sett og hørt på tur, som vi har funnet mer om på iPaden i andre situasjoner. Mens barna gikk gjennom de fuglene vi hadde sett og hørt, kom et barn og hennes mor inn. Hun nevnte fuglen “stillitsen” en fugle vi ikke hadde hverken hørt om eller sett. Men fler av arten hadde tatt bolig i deres hage som ligger rett ved barnehagen.

Så da gikk vi rett opp i søkerfeltet til applikasjonen “birds of Norhern Europe for å se om Stillitsen var å finne. Og det var den…

Vi på bilder av den flotte fuglen, hørte stillitsens sangen og kallerop. Deretter fant vi ut av vi skulle se etter den da vi gikk ut for å leke og stå på ski etter frokost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails