mandag 21. februar 2011

Med hus som utgangspunkt tok vi i bruk maling, leire, kartong og papir

Det hele begynte med at et av barna oppdaget mulighetene med å lage et hus via bretting av papir. Det ene huset ble laget etter det andre. Han fant ut at via å lime og brette kan man virkelig konstruere ganske store, flotte hus. Han fant fram til en egen teknikk her. Han lærte andre barn teknikken sin.
Det ble laget en hel mengde hus. Og selvfølgelig kan man også brette andre ting som frosker og trapper og biler og traktorer.


Barna hadde også en periode da de laget et stort hus de kunne krype inn i, veldig populært. Har brukte de pappesker til å konstruere huset med.
Ungene har malt hus, fokuset har da også vært å bruke en farge inni huset og andre farger utenfor huset. Vi har også vært borti perspektivet i tegningen i bildet.

Leire er et spennende materiale. Her har ungene brukt ulike teknikker. Noen har startet med en klump og gravet ut leira med slynge, et redskap som er mye brukt i arbeidet med leire. Noen har bygget opp huset ved hjelp av plater. Og noen har formet huset ut fra en klump. Leiren er ikke brent men malt med vannfarger, dette gjør at de er ganske skjøre.

En ny måte å vise tegninger på, inspirert av tegneby ble etablert. Vi tegnet, fargela, klipte og festet resultatet på pinner og satte dem på plastelina. Figurene var med å skape liv i omgivelsene rundt leirhusene, barna har også laget underlag for husene sine. Disse tegna figurene er et utrolig artig utgangspunkt for videre aktiviteter og historier...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails