mandag 11. mars 2013

Påskelilje mysteriet

Nå er våren kommet og det er blitt et tema vi snakker om i barnehagen. Vi har blant annet snakket litt om hva som kjennetegner våren, hva som skjer når det er vår og hva som er forskjellig når det er vinter og vår. En ting som skjer om våren er at blomster og blader begynner å spire og gro.

 Vi hadde lyst til å finne på et lite eksperiment som hadde med nettopp dette å gjøre. Nå som det nærmer seg påske bestemte vi oss for å se hva som skjer hvis vi planter påskeliljer i glass og har forskjellig konditorfarge i de forskjellige glassene. Hva skjer med blomsten? Vil den være gul når knoppene spretter? Barna hadde ulike meninger om hva som kommer til å skje. Noen tror at den fortsatt vil være gul, noen tro det vil bli hvit og andre tror at den blir den fargen som vannet den står i har.
Barna valgte hvilke farge som skulle være i hvilket glass. Vi laget et glass med rød konditorfarge, et med grønn farge, et med blå og et med helt klart (vanlig) vann.

Til slutt satte vi alle glassene med løkene i vinduet slik at de får sollys og vil vokse seg store.Så gjenstår det bare å se hva som vil skje med påskeliljene. Vil de vokse ut til påske? Hvilke farge får blomstene? Vil de bli forskjellige? Og hvis de blir forskjellige, hvorfor blir de det? Eller har det ikke noe å si hva slags farge vannet de står i har? 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails