fredag 8. mars 2013

Balansekunst


Alle de store jumboduplo-klossene var snudd oppned og lå på rekke bortover gulvet. Med litt voksenhjelp begynte en Stjerne og gå bortover klosserekken, veldig forsiktig for klossene kunne lett velte. Og så var det litt rart å gå oppå de harde kantene. Etterhvert fikk hun til helt uten hjelp, det var stas! 
Nå kom det til flere Stjerner som også ville prøve seg. Alle var like konsentrerte når de gikk, en fot ad gangen, og veldig nøye med hvor de satte plasserte foten. 

Foruten balansetrening fikk vi øvd masse på turtaking under denne lille aktiviteten: 
Barna fant nemlig raskt ut at det ikke gikk an å gå mer enn en ad gangen bortover klossene. Dumt var det også hvis to barn startet å gå samtidig fra hver sin ende, da ble det krasj på midten! 
Sammen med den voksne fant de ut at det var lurt at man bare gikk i én retning ad gangen, og at de som kom etter måtte vente en liten stund. Man måtte også passe på at man holdt god avstand mens man gikk så man ikke krasjet i den som var foran.

Hmm, litt vanskelig å skulle huske på alle de tingene på en gang, men med litt voksen assistanse og veiledning fikk de det til og de holdt lenge på med denne klosse-balanseringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails