torsdag 7. mars 2013

Minecraft i barnehagen


Noen av de eldste barna på Måne har forsøkt seg på spillet Minecraft. De bygger hus, de lager kjellere, bygger vegger, setter inn dører, diskuterer materiale, skaffer seg mat. De samler blomster, spiller sammen, samarbeider, møter hverandre i spillet. Vi leker oss litt med dette spillet og ser at det har et stort potensialet for å skape sammen og samarbeide.

Det kan gjøres veldig enkelt med at de samarbeider om å bygge ett eller flere hus på en iPad, men det kan også avanseres slik at de kan bruke to iPader møte hvertandre i spillet og samarbeide om oppgaver på den måten. Spillet er enkelt i sin grafikk men avansert i muligheter for å bygge, skape, samarbeide om å få til noe større i fellesskap.

Hus har vært et tema på Måne noen måneder, de har laget hus i leire, malt og tegnet, lekt med digitale dukkehus, de har tegnet interiør, laget i trolldeig og laget hus i skoesker med forskjellige materialer (mer om dette siden).

I Minecraft kan man møte forskjellige dyr og skapninger, noen av dem kan være skumle som skjellett, creepers, zombies og edderkopper. Grafikken i spillet gjør at dette ikke ser skummelt ut. Troll fra norske folkeeventyr ser adskillig skumlere ut.

Vi har ikke hatt en systematisk tilnærming til dette, noen av barna har bygd hus og andre byggverk og beveget seg rundt i spillet og vært mer enn fornøyde med det. Det kan også være nok for mange av barna.

Men et par av barna har tatt det opp noen nivåer, de spiller minecraft hjemme med større søsken.

De går mer inn i spillet og det jeg som voksen har lært er: 
Karakteren har ti hjerter som er røde men de blir svarte en etter en om man er i ferd med å miste liv, da må karakteren spise mat. De kan finne epler eller de kan ta liv av dyr som ku og sau slik at de kan spise og bli sterkere igjen. På den måten så går de hjertene som har blitt sorte over til å bli røde igjen og karakteren blir sterk igjen. I spillet møter de husdyr som sauer, kuer, griser, kyllinger.De samler seg opp verktøy som gir muligheter for å avansere. Disse kan samles i en kiste om man øsner det. Slik som er gjort i bilde under.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails