torsdag 13. oktober 2016

Farger i bevegelse på vegg og gulv hos ettåringene


Med farge i bevegelse på veggen skaper vi en ny stemning i rommet. Hvordan vil barna respondere på det? Vi lar appen stå på en liten stund, barna tar på veggen. De tar på veggen og ser på hånden sin som om de lurer på om fargen smitter over. Ett av barna tar opp en plastikk ku og løfter kua høyt over hode og vi ser skyggen av kua. Barnet snur kua opp ned og ser at bilde endrer seg. Dette pågår en stund, så kaster barnet kua fra seg og bruker hånden sin. En voksen møter barnet i dette og former figurer med hånden, det utvikles en "ta og fange lek" med ett av barna. Dette pågår en liten stund, så blir barnet opptatt av fargene og bevegelsene mer enn skyggeleken. 

Projektoren kan også prosjekterer dette til gulvet, hvordan forholder barna seg til det? Vi ser barn som bader og ruller seg i farger, barn som forsktig kommer med en liten finger helt i ytterkant før de plasserer seg midt i bilde med armene hevet over hode. De ser på hendene sine, snur frem og tilbake. Enkelte er mer opptatt av bevegelsene og fargene på iPaden enn på veggen/gulvet. Små fingre fyker over skjermen, de oppdager at det de gjør setter spor i fargene. De påvirker bevegelsene, de påvirker det som skjer på veggen...



Vi har tatt i bruk appen Starrig Night, vi bruker iPaden og projektor. Vi har mini projektoren ASUS DLP S1. Den kan flyttes rundt slik det passer oss. Tripoden er av merket Gorilla Pod, også en fleksibel sak som skaper mange muligheter i rommene vi har til rådighet.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails