fredag 6. desember 2013

Julekalender, språkstimulering og nissestreker


 

Julekalender

I år har vi lagt opp til en kalender som tar utgangspunkt i barnas og de voksnenes fortellerglede. Vi bruker barnas egne fortellinger og tegninger, lager fortellinger sammen og de voksne bidrar med sin fortellerglede. Vi har lest opp fortellinger hvor barna har laget historie sammen men tegnet på hver sin utgave, vi har lest opp enkelt barns historier og vi voksene har laget egne.

Nissefanten


I dag var det en av de voksne i barnehagen som møtte en ras nissekar, Nissefanten het han. Han ble med inn i samlingsstund med barna. Når barna var helt stille kunne de høre hva han tenkte!

Vi hadde adventsamling, tente lys og sang sanger. Så var det noen av barna som kom opp og lyttet til Nissefanten og hva han tenkte. Det viste seg at han er en luring, en luring som nisser rundt og gjør nissestreker.

Han hadde visst vært på ungdomsskolen og stjert leksene til ungdommene. Men det var visst ikke for å være ugrei, han bare likte så innmari godt å gjøre lekser. En av barna hørte at han hadde tenkt seg til Nordpolen for å ta alle gavene, det synes barna var dårlig gjort så dette skal vi få varsla Julenissen om.Barna har tidligere etterspurt Julenissens epost, så vi kan sende han postkort vi lager på iPaden. Så det må vi ihvertfall få gjort nå.

Men i dag da en av de voksne kom på jobb så fikk vi oss en overraskelse, inneskoa var søkk vekk. Barn og voksne leita rundt på Måne. Plutselig var det ett av barna som fant noe i postkassa vår. En stor konvolutt med et bilde oppi. Da forstod vi alle sammen at her hadde det vært en Nissefant ute på nissefantestreker. For på bilde så vi at Nissefanten satt oppå inneskoa og spiste grøt. Da vi etter hvert skjønte hvor bilde var tatt gikk vi dit. Det var på kontoret til daglig leder. Da hun så bilde så ble hun litt sjokka, for der satt den lille rakkeren og spiste grøten hennes. Ikke nok med det, men halve skjegget lå i grøten!

For en rakker! Barna fant inneskoa og den voksne fikk dem tilbake. Kort tid inn i frokosten kommer daglig leder inn på Måne med en neste tom boks med pepperkaker, det ligger bare rester av i stykker knekte pepperkaker igjen. Hvem trur dere hadde vært på ferde? VI gjettet på Nissefanten. Et godt stykke inn i frokosten så hører plutselig noen av barna en lyd. Vi finner etter hvert ut at den kommer fra skapet på Månerommet. Den voksene sniker seg bort og titter. I skapet sitter jammen i med Nissefanten og spiller iPad. Der har han visst vært hele natta og er helt utslitt og så trøtt som han aldri har vært før. Det der var ikke lurt.

Han får være med under resten av frokosten, og barna får pepperkakerester etter å ha spist mat. Noen får det til og med oppå maten, litt liv og røre fører det jo med seg å få besøk av en ekte Nissefant. Mange av barna lytter til Nissefantens hode, men de hører alle sammen at han er trøtt og sliten. Så da ser det ut til at Julenissens julegaver foreløpig er i trygge hender.

Akkurat nå

Akkurat nå sitter både Knertene og Froskene og deltar på fellessamling med julesanger og fortellerstund. Nissefanten er med, han har visst kvikna litt til. Barna ler og hygger seg.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails