onsdag 6. juli 2011

Høytlesing

 Vi leser endel bøker i Myrertoppen barnehage. På Månebasen leses det særlig før frokost kl 9:00 og før lunsj 13:00. Barne kommer inn til håndvask og så leses det frem til måltidet. Av og til leses det under måltidet også, men vi har som regel samtaler rundt bordene eller at de voksne forteller fortellinger. Vi voksne har noen figurer som opptrer i ulke sammenhenger som barna elske å høre om.

Høytlesing er veldig populært, vi leser både gamle klassikere og samtidslitteratur. Noen voksne er ekstra gode på høytlesing og for barnas interesse betyr det ofte mer enn kvaliteten på boka som blir lest. Vi er opptatt av historier og historieformidling, enten det er fra bøker, barna eller de voksne til barna.

Historieformidling kan skje på så uendelig mange måter. Illustrerte fortellinger har vi holdt på med lenge i Myrertoppen barnehage, og fremover skal barna også formidle sine fortellinger med digitale verktøy. 


Det var veldig artig da vi leste boken "Monster Frida" for en stund tilbake, for det var så i tråd med hvordan vi  jobber med fortellinger og tegning. 


Vi har en egen blogg hvor barna formidler fortellinger med tegningene sine, men siden vi ikke kan gjøre alt på en gang er det en stund siden det har blitt lagt noe ut der. Men det kommer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails