mandag 11. oktober 2010

Sjørøverøya


"Dette er Sjørøverøya til de slemme sjørøverne, de som stjeler og er tyver. De har hemmelige ganger inn til øya si, både over og under vann. De sjørøverne som ikke oppfører seg, de må hoppe fra Sjørøverklippen ned i Sjørøvergropa". Voksen: "Men, sjørøvere som ikke oppfører seg...hva gjør de da"?

"Det er de sjørøverne som ikke er slemme og ikke stjeler, men de har en hemmelig gang i Sjørøvergropa så de kommer seg unna. Og da rømmer de til den hemmelige øya til de snille sjørøverne. Men de må passe seg, for i tårnet der kan de slemme sjørøverne se om de rømmer. For det er en hemmelig inngang i stolpen der, og der kan de slemme sjørøverne klatre opp i det utsiktstårnet der (stolpe til barnehagens solseil). Se der, der er sprekken de smetter inn i. Og høyt der oppe kan de se utover hele sjørøverland. For Sjørøverøya her som de slemme bor på, og den der borte i (andre enden av sandkassa) det er nemlig i Sjørøverland.

Barna og den voksne lager historien og leken sammen, en lang og flott historie. Det hentes ut litt ekstra materialer som har blitt laget og brukt ved andre anledninger for å lage sjørøverskatt. Noe blir gravd ned, med løfte om å lage skattekart så vi finner det igjen. Resten samles inn igjen når leken er avviklet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails