mandag 9. februar 2015

Bjørner og is hos 2-åringene

Eventyret om hvordan bjørnen ble stubbrumpet, er et fint prosjekt vinterstid, og som vi har brukt flere år med ulike barnegrupper. I vår egen lille "Snakkepakke" er det lett å finne det man trenger til ulike fortellinger. 2-åringene synes eventyret er ganske spennende når vi forteller det som et lite miniteater.
Etterpå er det veldig stas å prøve å være bjørnen selv, med hale og stor bjørnelue. Halen "fryser fast" i sølvfolie-isen vår, mens vi synger (Mel: bjørnen sover): Bamsemannen fisk med halen, iskaldt iskaldt vann. Huff så kaldt i stumpen, fryser hele rumpen. Bamsemann, å Bamsemann, hvor er din hale nå?!!"
Bjørnetemaet har utviklet seg videre, med Bjørnen sover, Ti indianere små og Bjørnejakt-reglen. Barna leker ikke bare Brannmann Sam, lenger, men bjørner og andre dyr er plutselig rundt om kring i barnehagen.

Men hvordan er det egentlig å fryse fast noe? Vi testet å fryse fast en tiger i isen. Den satt godt fast. 
Isen var kald og våt.
Men hvordan er det å fryse fast en hale, da? Vi testet å fryse fast en piperenser. Den satt dønn fast. Ikke rart at bjørnen mistet halen sin, da.
Så har vi frosset masse vann med ulike farger, bare for moro skyld. Det ble en flott isborg, som fikk stå i fred en hel ettermiddag. På slutten av dagen satte vi en krukke med lys i midten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails