onsdag 15. oktober 2014

På skattejakt i Ole Høiland's hule.

Før vi begynte med turdagene, spurte vi Froskene om de hadde noen forslag til hvor turene skulle gå. 2 av gutta ville gjerne gå til Ole Høiland's hule. Der hadde de vært før, og hadde hørt en del om hvem denne mannen var. Og han har jo gjemt en skatt som ingen har funnet enda, nemlig en sekk med masse penger. Vi fant ut enda mer før vi dro.
Da han var 19 år stjal han sølvtøy, mynter, klær, krutthorn og kniver fra to gårder. Jan har vært i fengsel mange ganger, men var skikkelig god på å rømme. Men det som var mest interessant var måten han ranet Norges Bank. Han memorerte hvordan hovednøkkelen så ut, og så laget han en kopi. Han bestakk vaktene så de så en annen vei. Dette skjedde en jule-og nyttårshelg, og da var jo banken stengt. Han brukte 4 dager på ranet, siden han fikk problemer med den siste døra inn til hvelvet. Han måtte hjem og file på nøkkelen til den endelig passet. Da han kom seg inn, stjal han med seg 64100 speciedaler i en sekk.
Endelig kom vi oss avgårde, og de fleste var veldig spente. Vi tok bussen noen stopp, og begynte på den "lange" ferden. Noen syntes det var litt langt å gå, men var verdt det da vi kom frem. Etter litt klatring, satt vi oss ved en kjempefin utsikt og spiste lunsj. Så gikk vi enda lenger inn i skogen til vi kom til Ole Høiland's hule. Vi hadde med spader, og barna begynte å grave etter skatten med en gang. Vi fant faktisk noen "skatter". Lurer på om det kanskje har vært sjokolademynter en gang i tiden......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails