fredag 24. august 2012

Dagens varmlunsj, hønsefrikase

Kutt grønnsaker i grove biter og legg de sammen med høna i en kjele. Fyll på med vann til det dekker høna. Kok i tre timer eller til kjøttet løsner fra beina. Ta opp høna fra kjelen og kok krafta videre til halvparten er igjen. Rens av kjøttet og del det i passe store biter.

Smelt smør og tilsett mel. Sil krafta og spe i jevningen. Tilsett kjøttet, gulrot, sellerirot i passe store biter. Kok i ti minutter. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte. Tilsett ertene rett før servering.

Kok opp:                                                              Når alt skal serveres:
1 Høne                                                                      2 Gulrøtter      
1 Gulrot                                                                    1/2 Sellerirot
1/2 Sellerirot                                                             1/2 Erter
1/2 Purre
1 Løk                                                                        Litt smør og mel til jevning
Dette er base for kraften, sil ut 
grønnsakene før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails