torsdag 8. desember 2011

Oppsummering av Regnbueprosjekt på Sol

Hele høsthalvåret har vi forsket på, og undret oss over regnbuer. Vi startet med å lage et stort veggbilde med regnbue. Først malte vi fargene, deretter malte vi himmelen, så satte vi i gang med å lime. Barna ble så opptatt av regnbuen at vi måtte finne på flere ting å gjøre. De voksne googlet, og fikk nye idéer.

Vi satte i gang å eksperimentere, og laget regnbuer med vann, speil og lys. Vi undret oss over dette vakre fenomenet. Vi laget regnbuer ute, med hageslangen og med speil. Vi oppdaget at såpebobler  og cd-plater  også har regnbuens farger i seg. En krystall fra Teknisk museum satte farger på rommet.

Vi blandet farger i vann og laget regnbuemelk. Prosjektet har satt sitt preg på barnas kunst. Både tegninger og malerier har vært inspirert av regnbuer. Vi hadde nydelige samlingsstunder med sang, eventyr og bok.

Underveis har vi hengt opp bilder i garderoben som barna kunne vise til foreldrene. Alle bildene er samlet og laminert og satt sammen til en bok. Med i boka er også fine regnbuefotografier som har hengt på regnbuerommet til inspirasjon, fargesirkler og annet vi har brukt. Boka ligger tilgjengelig i lesekroken, slik at barna kan sitte og bla i den og mimre litt.

Vi skal ikke se bort i fra at det kan bli flere regnbueaktiviteter i løpet av vårsemesteret, og kanskje hvis vi er riktig heldige ser vi en ekte regnbue en dag?
Det aller beste er at disse 2-3-åringene sitter igjen med en visshet om at de KAN LAGE REGNBUER!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails