tirsdag 15. november 2011

Digitalt verksted del en, digitale fortellinger

Skjermbilde fra telefonen mens jeg ser film fra prosessen. Denne "telefonen" er mye i bruk i løpet av en dag i barnehagen, både til å dokumentere hva vi gjør gjennom bilder og film, men også til notater, blogging og f.eks finne informasjon samme med barna i applikasjonen Birds of Northern Europe

2 kommentarer:

 1. Kom over denne sida i dag og har lest alt de har lagt inn om Ipad. Kjempeflott! Har nylig fått min egen privat som eg driv og prøver ut. Jobber som ped. leder i barnehage og er en interessert bruker av data med barna, men har aldri prøvd Ipad. Vi har den heller ikkje, men ser at dette kan være framtida. Så bra at de legg ut erfaringar! Har prøvd å finne programma, uten hell, men har ikkje Iphone viss det er via den ein finn dei. StoryKit fann eg ikkje nokon plass på App.store.Så i første omgang er det tips om kvar ein finn desse programma som er viktig.Kunne òg tenke meg at de skriv om det er gratis program de bruker og evt pris og om bruken også koster. Syns Ipad må være et fantastisk tilskudd til digitalt arbeid med barna, enkelt med touchmetoden og liten og lett som ei bok. Kor mykje Ipaden tåler når barn bruker den veit eg ikkje, den kan vel knuses? Skal følge med dykk heretter, lykke til med spennande arbeid, tenk om de ein gong kan holde kurs for oss andre som er interesserte???
  Helsing
  Mariann
  hatlene@online.no

  SvarSlett
 2. Hei Mariann, så flott tilbakemelding fra deg. Takk for det. Når det kommer til "anmeldelse" av applikasjoner så ser jeg stadig etter slike sider selv...

  Men, StoryKit er en iPhone applikasjon, kanskje det er derfor du ikke finner den?
  Toontastic liker barna godt, her kan de lage digitalt dukketeater og bygge opp en fortelling over flere scener.
  Comic strip, artig for å formidle små praksisfortellinger gjennom f.eks bilder.

  Kubbe rydder
  Elleville Elfrid, en app som vi har bidratt til i forhold til brukeropplevelse. Den er en omfattende minispill-applikasjon med flott grafikk og mange små finesser som gjør at den skiller seg ut fra de fleste andre.

  ...og det er mange andre lek og lær opplikasjoner fra det internationale markede b.la iWriteWords, Montesorriapper, osv... :)

  Vi informerer ofte om hvilke applikasjoner vi bruker og jeg har tenkt tanken på å å gå mer i dybden av det, men det blir for ressurskrevende.

  Men det jeg gjør er å bruke youtube for å leite frem endel applikasjoner, ellers går det an å laste ned en egen applikasjon for iPhone som varsler om alle de nyeste norske applikasjonene som kommer ut. Søk "norsk" i app store :)

  Vi deler veldig mye av vår virksomhet og det er veldig artig å få tilbakemeldinger, men vi får også mange henvendelser og da henviser jeg til bloggen for det meste står her. Enten i blogginnlegg eller i fanene, der er det sider med mer dybdeinfomasjon.

  Men jeg har også etterlyst informasjon om barn og IKT, både forslag til applikasjoner, programmer til PC og opplegg for de som ikke har drevet så mye med IKT. Den ballen har jeg sendt videre til Senteret for IKT i utdanning og de har tatt den.

  De har en egen ansatt som har ansvar for barnehagesektoren, hun jobber hardt for å nå ut til barnehager rundt omkring. Så ta kontakt med dem.

  Når det gjelder kursing i bruk av iPad i barnehagen så står det mye på bloggen her om hvorfor og tanker rundt kreativ bruk.

  Hvordan, har for meg: vært å teste ut litt på egenhånd og så gi den til barna og observere dem. Dette er et fantastisk verktøy som barna tar veldig intuitivt. Men det fordrer at de voksne har satt seg litt inn i hvordan applikasjonene virker og at de har gjort seg endel tanker rundt hvorfor de vil dette. Vi har hatt fokus på kreativ bruk og i forlengelse av aprosjekter og temaer vi holder på med. Vi bruker også flere applikasjoner sammen. EKS: Drawing pad, kan kombineres med andre apper på flere måter.

  Men det er et firma som kurser, de har fokuset på i iPad i skolen:
  http://rikt.net/index.php

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails