tirsdag 22. mars 2011

IKT på Stjerne 2

Stjernebarnas interesse for pc'n er økende. De fleste har sikkert sett en hjemme, og kanskje fått lov å se og trykke litt. Her på Stjerne ser de titt og ofte at vi voksne jobber på laptopen, og barna får gjerne se en liten filmsnutt, høre musikk eller se på bilder, både på internett og egne bilder vi har lagret. Noen av barna har også fått leke seg i tegneprogrammet paint ved en tidligere anledning.

Igår stod en voksen og så på bloggen vår, og ei lita jente ble veldig nysgjerrig og ville opp på krakken for å kikke hun også. Bloggen fenget veldig med så mange store og fine bilder.
 Spesielt interessant var visst innlegget om fettfarger og papirbretting; den båten var grådig fin ja!

Da hun så at den voksne skrev på tastaturet, ville selvsagt hun også gjøre det samme. Og vi åpnet et nytt word-dokument der hun kunne taste løs så mye hun ville. Det var veldig gøy å se at det kom bokstaver opp på skjermen idet man trykket på en tast! Hun fikk velge hvilken farge hun ville skrive med, og rød var det soleklare valget. Etter en stund måtte vi avslutte da barnet ble hentet. For sikkerhetsskyld ble dokumentet hennes lagret.


Og idag da vi kom inn på avdelingen etter frokosten, fikk hun øye på laptopen og sa tydelig ifra at hun ville "skrive mere!". Så hun ventet tålmodig mens vi startet maskinen og åpnet det lagrede dokumentet hennes. Og så fortsatte tastingen. Forskjellige farger ble valgt, og vi fant mange fine bokstaver. Blant annet hennes egen, noe som var veldig stas, og så lekte vi litt med bokstavlyder mens vi holdt på.

Da den lille skribentet erklærte seg for ferdig, trykket vi på printerikonet og gikk ut for å se om "brevet" kom ut. Og jommen meg gjorde det ikke det! Utrolig stas å kunne vise fram et selvskrevet brev, og det måtte selvsagt henges opp på veggen inne på Stjerne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails