tirsdag 21. desember 2010

Da Stjernene fikk besøk av nissemor

Igår var det nissefest i barnehagen, og da er selvsagt besøk av julenissen med gavesekk et fast innslag. Men for små barnehagerookies som Stjernene, passer det dårlig med lånt fremmednisse (fra Eventyrstua) rett før 1.måltid kl 10:30. Erfaringene våre er at det skal svært lite til før så små barn blir usikre når voksne har kledd seg ut og settingen plutselig endrer karakter. Derfor lånte vi heller en delvis kjent nissemor fra Måne som kom til 2.måltidet litt senere på dagen.

Så mens Stjernene satt rundt bordet og gomlet i seg brødskive, banket nissemor på døren vår. Stjernene gjorde store øyne og satt ivrige og så på da nissemor viste fram den store sekken hun hadde med seg. Og opp fra sekken dro hun fram pose etter pose med både navn og bilde av en liten Stjerne-nisseunge på; gjett om det var stas å få gå fram og hente sin helt egen personlige pose av nissemor!
Posene ble ivrig kommentert og grundig studert
mens nissemor tok seg tid til hyggelig konversasjon med alle nissebarna.
Og selvsagt var det en fryd å få åpne opp og inspisere innholdet:
en eske rosiner, en clementin og en håndfull bokstavkjeks gjorde festen komplett!
Stjernene satt lenge ved bordet denne ettermiddagen og koste seg
mens de gomlet på både godsaker og brødskiver omhverandre.
Etter at nissemor hadde vinket og sagt hadet, ble hun det store samtaleemnet rundt bordet. Stjernene var opptatt av at hun hadde hatt på seg tykke sokker fordi hun frøs, og at hun hadde briller, fregner og en flott nisselue. De virket samstemte i at dette var et ordentlig gjevt besøk, og vi tror at dette er et nissebesøk våre små Stjerner vil minnes som en god og positiv opplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails