lørdag 23. juni 2018

5-6-åringenes keramikkskulpturer

Ekornene har hatt onsdagsgrupper i hele år, hvor de har forsøkt seg på ulike aktiviteter. I løpet av våren laget gruppene animasjonsfilm, og parallelt med det, laget barna keramikkfigurer. Vi er så heldige å ha en keramiker på huset, og vi fikk låne henne til dette prosjektet.

Den første gruppen startet med å gjøre tørket leire til ny, smidig leire. Barna fikk oppleve hele prosessen: den harde leira, så fikk de knuse leira med hammere, før vann ble tilført og deigen ble knadd. De holdt på til leira ble fin å jobbe med, ikke klissete, men god og plastisk. De snakket om hvor leire kommer fra og hvor vi finner den.

Oppgaven var å lage et menneske som står. En forskjell på mennesker og dyr, er at menneskekroppen er vertikal, mens dyrenes kropp er horisontal. Hvordan er proporsjonene på mennesker? Lengde på armer og bein, størrelse på hode, lengde på kroppen.Uttrykkene og karakterene kom nærmest av seg selv underveis. Barna ble støttet i å holde fokus og å gjøre så godt de kan.


Det ble mange ulike former og figurer. Skulpturene sto til tørk i vinduet før de ble brent på 1000 grader i keramikkovnen på Rønningen folkehøyskole.

Deretter skulle de males. Her fikk barna først i oppgave å blande en farge til huden. Hvilke farger trengs da? Er du fornøyd med fargen nå? Hvor skal det være hud? Deretter ble det blandet farger til klærne. Føttene, skal de ha sko? Hvilken farge skal skoene ha? De ulike klesplaggene fikk ulike farger.Skulpturene ble ferdige, og klare til utstilling på sommeravslutningen.Barna var ivrig med på å arrangere utstillingen. Utstillingen ble stadig endret mens historier ble diktet rundt figurene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails