onsdag 3. mai 2017

Jungelopplevelser


4-åringene har holdt på med jungelprosjekt noen måneder nå, og her kommer en liten oppsummering siden sist:

Pedagogen hadde en liten utstoppet krokodille (eller er det kanskje en alligator?) hjemme, og den fikk komme på besøk i barnehagen. Barna fikk kjenne på den, men den var gammel og skjør, så vi måtte være veldig forsiktige. Flere barn syntes det var spennende å prøve å tegne den. Vi fikk noen flotte krokodilletegninger som kunne flytte ut i elva på veggbildet.

En vinterferiedag, tok vi turen til Zoologisk museum og veksthusene i Botanisk hage. I veksthusene var det varmt og klamt, og spennende planter, særlig de flytende, gigantiske bladene i dammen og kaktusene gjorde inntrykk. Inne på Zoologisk museum fikk barna knipse bilder av det de likte å se på, og det ble mange fine bilder å vise på skjermen i gangen etterpå.

En tur til Reptilparken måtte jo også erfares. Alle mulige slanger og krypdyr, dyr vi aldri hadde sett eller hørt om før, og vi så at en krokodille kunne være mye annet enn alligator også, for det var mange ulike typer. Og vi fikk hilse på en kongepyton, klappe på og kose med den. Den hadde nettopp badet, så den var litt klam, men alle barna turte å kjenne på den. Etterpå måtte vi rense hendene med desinfeksjonsmiddel. 

Jungelen vår i barnehagen har tatt mer og mer form. Et kamuflasjenett i taket forvandlet hele rommet, et papprør ble til palme, og en enorm mengde dyr som barna har tegnet har flyttet inn i jungelmaleriene. 

Nå er våren her, og fokuset blir rettet mer og mer utenfor husveggene, så nå blir det mer aktuelt å lete etter norske småkryp i jorda, studere fugler som kvitrer, og kanskje vi finner vår egen jungelskog rett inn i Nordmarka...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails