fredag 9. september 2016

Rød dag


3 åringene har de siste ukene hatt det mye moro med farger og etter å ha hatt både blå og gul dag måtte vi så klart også ha en rød dag på avdeling Marmor. Avdelingen ble pyntet med hjerte ballonger og lysene med dekket til med rødt silkepapir og plast for å få et fint rødt lys.


Vi malte med forskjellige nyanser av rødt på røde ark og papp og lærte at det finnes mange forskjellige rød farger. 

I samlingsstund snakket vi om mat som var rød. Barna kunne mange røde matvarer, som jordbær, bringebær, rips, moreller, rødt eple, rød paprika og var veldig spente på hva vi skulle få til varm mat.


Det ble i samlingstunden også snakk om andre ting som var røde og da kom bare opp med "røde blomster" og da måtte vi jo se om vi kunne klare å lage en blomst med kroppene våre. Det passet jo bra siden barna var så røde og fine i klærne. Barna ble til kronbladene på en blomst og måtte bruke hodene sine litt for å se hvordan de skulle plassere kroppen sin i forhold til de andre barna for at det skulle bli til en blomst. Det var også en prøvelse og ligge så tett inntil noen andre barn og barna fikk kjenne litt på kroppslige og personlige grenser. For noen var det helt grei og også ekstra morsomt og ligge helt tett opptil at annet barn, mens andre ville ha litt mer plass rundt seg.


Til lunsj ble det servert rød indisk kyllinggryte med rød ris og saft.


Nå har vi på avdeling Marmor vært innom alle primærfargene og ettersom dette med å ha hele dager med fargetema har vært en suksess kommer vi til å fortsette med sekundærfargene og se litt på hvordan vi kan blande primærfargene for å få sekundærfargene.

Blogginnleggene fra den blå, gule og nå røde dagen skal nå printes ut og henges opp i barnas høyde inne hos 3-åringene, så kan vi se på det vi har gjort og snakke om det og hva vi kan gjøre de neste farge-tema dagene vi skal ha. Kanskje vi etter sekundærfargene også må fortsett med tertiærfargene? eller hva med hvit og sort er det egentlig farger? Og hva slags farger får vi hvis vi blander primær eller sekundærfarger med hvit og sort?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails