fredag 27. mai 2016

Toddlere på heldagstur

   

13 toddlere, 4 voksne og kokken dro i går på en heldagstur på Langsetløkka i det flotte været. 

Etter vi hadde lagt fra oss sekkene og alt utstyret vi hadde med oss oppe på "Heksegryta" så gikk vi på oppdagelsestur langt inne i skogen. Vi kom ikke så langt før vi fant en maurtue. Vi hadde snakket og sett på maur på steiner på vei til Landsettløkke, inne og ute i barnehagen. Vi måtte se nærmere på maurtua. Hva gjør maurene? Hvordan ser de ut? Store, små? Er det forskjellige farge på de? Bor de her? Hvordan lager de huset?

Det var fantastisk å se barna løpe rundt og utforske ting i skogen, og den friheten og plassen de hadde for å gjøre det. Vi opplevde barna som blide, fornøyde, utforskende og det var ingen konflikter.

Det var mye opp- og nedover bakker, store steinhauger vi krabbet og klatret på. Vi fikk utfordre oss motorisk, fysisk og psykisk.

Vi hadde også lagt opp til en liten skogquiz for barna. Vi hadde på forhånd skrevet ut bilder av forskjellige ting vi kunne finne i skogen og laminert de. Kongler, maurtuer, løvetann, avblomstrede løvetann og steiner. Så gikk vi på oppdagelses tur for å se om vi kunne finne noe av det som var avbildet . 

Det var mange nye og spennende lyder i skogen, blant annet masse fuglesang. Hvilken fugl kan det være? Det måtte vi finne ut ved å bruke en fugleapp (Digitale verktøy på tur er et must) Vi skulle være helt stille og høre etter om vi hørte noen fugler. Var det en eller flere? Hva sa de? Kunne vi se noen fugler?

Det var også mye annet spennende å se på, vi så Maridalsvannet, forskjellige typer trær, nye materialer, lukter, lyder og teksturer. Alle sansene var i bruk!

Vi fant masse forskjellige kongler, i ulike størrelser. Noen var hele, men noen var det spist på. Vi prøvde å finne ut hvilket dyr kunne ha spist på de. Kan det være en som hopper i trær og har en lang hale? "Mikkel Rev" ropte en. "Ekorn" ropte et annet barn. 
Vi måtte også ikke minst ta konglen i hånda å kjenne på den. Var de myke, ruglete, glatte, stakk den osv.

 Hva er de rosa bærene? Kan vi spise de nå? Når kan vi det? Vi kjente på de små bladene til blåbærlyngen og så måtte vi smake på et rosa umodne blåbær.

 "Maurtue!" 
"Å, er det maurtue der også?"
"Ja for det er jo mange maur her"

 Barn ble også kjent med mange nye skapninger, mange var kjent fra før, men så kanskje litt annerledes ut enn de har sett før. De hadde andre farger eller var kanskje mindre eller større enn barna hadde sett tidligere.

 Mange barn synes det var spennende med vann. De var stadig innom vannpytten å lekte. Barna fisket, kastet pinner, så seg selv i vannspeilet og kjente på det kjølige vannet.

 Vi hadde med oss barnehagens kokk som laget lunch i skogen. Det ble grillet hamburgere, med diverse tilbehør. Som ble inntatt på pledd og stubber rundt bålplassen.

Etter en lang dag med masse nye inntrykk, nye opplevelser, ny kunnskap, skogquiz og felles opplevelser ble barna hentet på Langsetløkka av foreldrene.

Det var en flott tur som frister til gjentagelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails