fredag 15. januar 2016

Forskning og lek med snøbasseng inne

På grunn av meget mange kuldegrader, var det en god del 3-åringer som ikke tok turen ut i snøen. Så da tok vi like gjerne med snøen inn i stedet. Frydefulle hvin og hoppende kropper vitnet om gledelig overraskelse og stor entusiasme. 

Og hva kan vi gjøre med dette? Det ble hentet kopper og kar og vann, og barna forsket på hva som skjedde da snø og vann ble blandet. "Snøen blir borte." "Det blir vann." "Ta bilde av denne!"

Vi fylte også en mindre kasse med snø

Så begynte det å skje ting: ulike materialer ble hentet og dandert, lek oppsto, vi tittet gjennom fargede "briller" og så hva som skjedde med snøen da.I det store bassenget tok vi frem maling, og malte snøen. "Det er gøy!"

Det store bassenget ble tømt før stenging, mens boksen blir stående over helgen, så vi kan se hva som skjer med snøen. 

Dette var en fin erfaring. Sansene fikk andre erfaringer enn ute - det å kunne ta i snø og likevel få igjen varmen i fingrene, opplevelsen av snøen som blir borte i en kopp med vann, leken som oppsto og fargene som gjorde at snøen i bassenget plutselig var blitt helt annerledes. De tidligere maleerfaringene ble overført og videreutviklet i møte med snøen. Og ikke minst: fellesskapet med venner, å møtes rundt "det tredje" (snøen og materialene), å være opptatt av noe sammen, inspirere hverandre, lære av hverandre, og bygge videre på noe som andre har begynt på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails