mandag 26. oktober 2015

Utstilling: Kunst i møte med naturen

I løpet av høsten har 3-åringene holdt mye på med naturmaterialer som vi har samlet på turer i skogen. Etter hvert fant vi ut at vi like gjerne kunne lage hele FN-dag-utstillingen vår ut i fra kunst og natur. Her er utstillingen vår:

Malerier med naturmaterialer som pensel:
Etter denne prosessen er det noen barn som ser pensler overalt når vi er ute: - Denne kan vi male med! Og holder opp et blad.

Vi laget trykk med blader og høstfargene rød, oransje, gul, lys grønn og mørk grønn.

For å gi barna en opplevelse av at den samme prosessen kan gi et helt annet uttrykk, valgte vi også å lage trykk av blader på sort ark, med fargene blå, rosa, hvit og sølv. Rammene ble pyntet med figurpaljetter.

Litt innimellom alt annet, har barna sittet og limt med tørre blader og annet naturmateriale, og paljetter  mm. på ubleket kartong:

Noen har også laget lyslykter. Vi kopierte blader med kopimaskinen, og barna klippet ut og la bitene på kontaktpapir, og så fikk de litt hjelp til å klistre alt fast på glasset:

Den faste turveien vår bort til skogen ble nylig stengt pga et stort byggeprosjekt. Siste gangen vi kunne gå til Langsetløkka og skogen, fikk barna i oppgave å ta tre bilder av noe de synes er fint i skogen. Noe som er oppe, nede eller rett frem, langt borte eller veldig nærme. Vi tok først bilde av barnet, så knipset barnet. Dermed var det enkelt å holde styr på hvem som har tatt hvilke bilder og å printe dem ut.

Det var veldig stas med alle foreldrene som kom på utstillingen. Barna viste stolt frem det de hadde laget (med litt kakepauser innimellom). Foreldrene fikk små, røde hjerter til å klistre på bildene som ble kjøpt, slik at vi ikke tok ned bildene mens utstillingen foregikk. Vi hadde laget en lekker folder med oversikt over hva som ble utstilt fra både 3- og 4-åringene som er på Midi. Dermed ble barnas kunst løftet opp og presentert som på en ordentlig utstilling. 

Inntektene fra utstillingen går til fadderbarnet vårt, Dankan, gjennom Plan,  og til andre veldedige organisasjoner.

Vi er trolig ikke helt ferdige med å utforske naturmaterialer, så lenge det er blader og andre vekster å finne ute. Hvem vet hva man kan finne på å lage i møte med naturen? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails