torsdag 29. januar 2015

Kroppen

Småbarna (1-2år) har denne vinteren om temaet "kroppen". Barna var veldig opptatt av å navngi og peke på de forskjellige kroppsdelene og sanger som hadde med kroppen å gjøre var veldig populære. Derfor bestemte vi oss for å fortsette dette og kanskje ta det noen skritt videre.

Vi startet med å rydde avdelingen og ta vekk mye av lekene barna var gått litt lei, eller som vi så de ikke var interessert i. Isteden ryddet vi frem alle dokkene vi hadde og store puter og madrasser vi kunne lage hinderløyper el. med, for å utfordre kroppen grovmotorisk. Vi  startet med å fokusere på ansiktet, da vi så at det var det barna var mest opptatt av. Så vi tok bilder av alle barnas ansikt, prosessen med å ta bildene synes barna var artig, da de hele tiden ville se seg selv og være med å bestemme hvordan vi skulle ta bilde av de andre barna.  Deretter delte vi bildene i tre deler, øyne, nese og munn. Så hang vi de opp på veggen i barnas høyde slik at de kunne gå å se på seg selv og de andre barna. Det var stor stas når bildene ble hengt opp og moro å se om de kjente igjen seg selv og de andre barna. 


Mange av barna synes det var vanskelig å finne bildet av seg selv, og vi kunne se at det var øynene som var det mest igjenkjennbare. Men etter å ha snakket litt sammen og sammen med en voksen husket barna hvilke bilde som var sitt, og det var stas å peke og ta på og ikke minst vise foreldrene når de kom for å hente.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails