fredag 2. november 2012

Å være redd

 
Vi har flere ganger i Knerteklubben (3-4 åringene) Brukt et enkelt pappansikt som illustrasjon på hvordan ulike følelser vises i et ansiktsutrykk. Hvordan ser ansiktet ut når man er glad, lei seg eller sint?

I dag spurte vi hva tror dere han føler? Er han glad , mon tro? Barna rekker opp hånda og foreslår at han roper eller er forskrekket.
En annen foreslår at han er redd. Vi snakker litt om redsel. Hva gjør deg redd? Alle barna får svare i tur og orden. Mange er redd for å bli spist av en løve eller en krokodille eller i det hele tatt bli spist opp. Bare én er ikke redd i det hele tatt for noe.....

Hva kan dette være, da ?  Eple eller appelsin?
Et gresskar er det jo - sånn som er på Halloween. Da får man godteri hvis man ringer på og sier "knask eller knep" ( eller "knask eller knips"som noen sa)
Er Halloween skummelt? Blir man redd for noe når det er Halloween? Det er barna ikke så sikre på, men hvis det kommer monstre og sånt, da blir man redd. Vi råder barna til til å åpne døren sammen med en voksen hvis det ringer på i kveld. De som kommer kan ha kledd seg ut som noe riktig skummelt. Noen masker kan man bli veldig redd for, men ikke spiderman - han er ikke skummel.

Etter samlingen lager vi små "skumle" spøkelser av vattkuler og hvitt stoff.,
og klipper ut gresskar i papp og tegner ansikter på.  Dette blir vår Halloweenmarkering i barnehagen i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails