fredag 13. januar 2012

Hvor langt går et barn på tur?

For å finne ut av spørsmålet i overskriften utstyrte vi et barn med en telefon med GPS og med en treningsapplikasjon (Endomondo), puttet den i en dresslomme til et barn og lot den ligge der til vi var tilbake i barnehagen.
De nakne tallene ble som følger:
tur1
Det var bare en middels lang tur, men med ski. Vi hadde base like ved en bakke, og det kommer godt til syne på kartet, det ble mye opp og ned den bakken på ski. (For spesielt interesserte så finner du gps-loggen her)
tur2
Hele turen tegnet seg slik:

tur3

4 kommentarer:

 1. Så morsomt!
  Spreke barn i Myrertoppen :)

  SvarSlett
 2. Artig! Og så bra at dere bruker IKT i barnehagen, stjerneeksempel!!

  SvarSlett
 3. Også lurer jeg jo også på hvordan dere evt har tatt dette videre med barna - hva syns de om det? Jeg går ut fra at de syns det er stilig å se? Har de lyst til å gjøre mer?

  SvarSlett
 4. Vi fikk dessverre ikke gjort så mye ut av det denne gangen grunnet at tiden løp fra oss, men da vi gjorde det samme på skiskolen på tirsdag (se eget innlegg) viste vi bevegelsene på kartet og fortalte de litt om statistikken i en samlingsstund etterpå. Det syntes de var kult.

  Men vi kommer nok helt sikkert til å gjøre det igjen, og da vil vi ha mer fokus på det i etterkant.

  De barna som fikk "æren" av å ha telefonen i lommen syntes det var veldig stas, og tipper det blir en liten kamp om å få lov til å ha den i lomma neste gang.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails