tirsdag 11. januar 2011

Kombinasjonsaktivitet

Fireåringene er aktive og oppfinnsomme, men noen ganger må voksne sette igang aktiviteter tilpasset barnet, gruppen og alderen. En dag hadde fire gutter "ingenting" å finne på. Da fant  den voksne fram en fettstift og begynte å skrive og tegne på gulvet !(Hun var skikkelig gæærn) START skrev hun og ungene kjente igjen bokstavene sine; "Den har jeg!" og "Det er min bokstav !". Så tegnet hun en firkant, en trekant og en sirkel med tallene 1, 2 og 3. Alle kjente til både form og tall. Bare "barnemat" for disse gutta.

Så tegnet hun en krone (siksakbord), noen fotspor, en spiral, noen streker etterhverandre (trapp) og tilslutt en rett strek fram til MÅL. Guttene ventet tålmodig. Deretter fikk de presentert oppgaven; Først skal dere hoppe fra firkant til trekant og til sirkel - gjerne rope tallet høyt også. På krona skal dere krabbe langsetter og etterpå skal dere gå i fotsporene. På spiralen skal dere snurre én gang rundt dere selv ( eller to hvis man vil) På trappestrekene skal dere trampe og på den rette streken skal dere LØPE rett i mål ! (enda det ikke er lov å løpe inne)

Alle måtte stå i kø og følge med på en av gangen - det var lov å heie på hverandre også. Alle syntes det var skikkelig gøy og etter nesten en halv time var de supersvette og tørste så da avsluttet vi det hele.
Senere på dagen oppdaget femåringene at noen hadde tegnet på gulvet og benyttet seg av noen av formene - de la klosser i spiralen slik at det ble et flott mønster.

(Og hvis noen skulle lure på det; det går fint an å vaske vekk fettstiften med litt oppvaskmiddel)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails