fredag 20. august 2010

Dyrespor

Hele basen var på tur på mandag og de eldste(Froskene) var på tur på onsdag. Vi snakket så om hva vi har sett, opplevd, smakt, lekt, tatt på og erfart. Tidligere har enkelte barn vært veldig opptatt av dyrespor og halve femårsgruppa hadde samling om dette i dag. De andre laget papir.

 "Hvordan vi kan se hvem som har spist på en kongle" og "Hva skjer i skogen når det blir høst".

I tillegg til ekorn er det andre dyr som også like kongler, på samling i dag har vi snakket om både Skogsmusa og Flaggspetten. Både om hvordan konglene ser ut etter de har spist og om hvordan de får det til. Flaggspetten hakker nemlig sprekk i treet, det kalles spettesmie, for å feste kongelen og deretter få ut konglefrøene. Etter musa er kongla bortimot helt tom, bare stilken er igjen. Kongler etter ekornet har vi funnet fler av så det vet barna godt hvordan ser ut.
.Etter ekorn...
 Øverste kongle er etter ekorn, midterste etter hakkespett og nederst etter en mus...
At Skogsmusa lager ganger under snøen illustrerte vi på et ark, det synes barna var ganske så stas. Vi snakket litt frem og tilbake om hvordan vi trudde musa organiserte lagerne med mat. Ulike teorier kom frem bl.a at den tømte ett og ett lager men og at den pendla litt frem og tilbake... Etter samling var det noen barn som ønsket og tegne...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails