torsdag 20. mai 2010

Sommerfugljakt, insekter og fraværende ekorn...

I dag var det tur dag for de eldste barna på Måne, også kalt Frosketur. Jeg foreslo for barna at vi kunne gå forbi der ekorna bodde og se om de var der ennå, så kunne vi heller gå videre oppover i skauen etterpå. Det var blandet stemning. Noen ville gå til lekeplassen mens andre gjerne ville i skauen men ikke nødvendigvis til ekorna. Siden vi hadde med grillen forslo jeg at vi holdt oss i skauen hvor det er litt mer plass å bevege seg på og ikke vi okkuperte et helt lekeområdet i borettslagets lekeplass i nærområdet. Dette aksepterte barna. Jeg forklarte at jeg synes det hadde vært spennende å se etter hva ekornet spiste og da var det flere som ble interesset. Eller kanskje de bare synes synd på meg og ville være grei siden jeg hadde så lyst...
I treklynga med de tre høye grantrærne var ekorna mest da vi så dem på tur sist, men i dag så vi dem ikke. Men vi så spor etter dem...
Her har det vært noen å kosa seg med konglefrø, som en bonus for oss var det et fabelaktig insekt der og. Men hvilket insekt er dette? Vi må finne frem til noen bøker og sammenligne med bilde.

 Vi så ingen ekorn, men barna bar ikke nag mot den litt for ivrige voksne og fant andre interessante saker. Først var det blomster av ulike slag som vekket interesse, nok en grunn ti å dra frem oppslagsverk i barnehagen en annen dag og sammenligne med bildene her. Praktisk med blogg..
Maurtue som vi snakket litt om....

Mens vi titta rundt området dukket det opp en litt nysgjerrig skjære, i følge barna spiser den søppel. I maurtua rett ved var det et yrende liv, så yrende at vi måtte trå litt varsomt. 

Nok et interessant insekt som vi må finne ut mer om...

Insektsjakt er alltid stas...
 Sommerfugljakta betalte seg, vi så tre forskjellige. Denne her, en sitronsommerfugl og en grønn som så ut som kløverblad da den satte seg i gresset.
 Sommerfuglfelle, egen patent, gutt fem år...
Denne store fine lignet veldig på den billa vi måtte avlive og begrave fordi den var så skadet.
 Barna fant også en mark som vakte stor begeistring og var et lite øyeblikk kilde til konflikt, men vi fant nå ut av en grei fordeling slik at alle som ville fikk holde og kose med marken.
Det er vrient å avslutte noe som er så artig. Neste gang får vi ta med oss glass med lokk. Og hull i lokket selvfølgelig. Men det er det minste problem, vi som har egen verktøykasse og snekkerplass.

Mens vi var på insektsjakt dukket søppelbilen opp. Vi voksne har snakket litt sammen om å ta opp med barna matens vei fra produksjon til destruksjon. Etter Rusken aksjonen snakket vi litt med barna om dette og fant ut at det hadde vært interessant.

3 kommentarer:

 1. Hei!

  Den første billen, som dere har tre bilder av, heter i følge vår billeekspert Hallvard Holtung Løvtreløper (Rhagium mordax). Den neste er en løpebille som ikke er så lett å bestemme, og den siste er en fiolett jordløper (Carabus violaceus). Sommerfuglen er nok ikke en sitronsommerfugl, men en rapssommerfugl. :-)

  SvarSlett
 2. Dette er strålende, Internett på sitt beste. Takk for korrigeringen, det skulle tatt seg ut om vi bedrev vranglære...Nå vet vi hvor vi skal henvende oss når vi er usikre:)

  SvarSlett
 3. Velbekomme! Stå på!
  Vennlig hilsen Christian

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails