fredag 18. juni 2010

Heldagstur til Trollvann

I går var Måne på heldagstur til Trollvann. Vi gikk hele veien fra barnehagen, men heldigvis var det noen foreldre som visste om en snarvei gjennom skogen. Selv om stien var ganske ulendt var ikke det noe sak for turvante barn. Vi hadde også en liten isstopp på veien, det er jo alltid populært.
 På vei til Trollvann.
På Trollvann gjorde vi mye rart:

 Så på og matet ender (deriblant ni andunger) og lærte at andemødre ikke blir fornøyd hvis man plukker opp en av ungene....

Spiste hamburgere med tilbehør

Klatret i fjell og trær


Slang oss i tau

Spiste "søtmoms"


Fant og utforsket småkryp

På en liten oppdagelsestur hørte vi plutselig mange fugleungelyder. Men vi kunne ikke se de. Men rundt omkring flakset det to kjøttmeis som vi raskt skjønte var far og mor siden de hadde mat i munnen. Så da tenkte vi at hvis vi gikk litt vekk kom de til å fly inn til reiret. Og det gjorde de jammen. De hadde bygd reir inne i en liten fjellsprekk.
4 kommentarer:

 1. For en fantastisk blogg, jeg er selv barnehagemamma og relativt fersk barnehagepedagog (in spe). Denne bloggen skal jeg bruke til inspirasjon for eget arbeide. Det som overrasker meg nå og overrasket meg når jeg gjorde det samme i forrige barnehage jeg jobbet i er mangelen på kommentarer. Det burde jo vært flere kommentarer hver eneste dag, jeg hadde elsket en blogg hvor jeg kunne lese mer om hva som skjedde i barnehagen i løpet av dagen. Håper dere fortsetter like bra utover høsten:) Hvordan får dere det til praktisk, er det en som blogger, gjør dere det i løpet av dagen? Takknemlig for svar.

  Tea som er skikkelig imponert.

  SvarSlett
 2. Hei Tea, takk for veldig hyggelig kommentar. Foreløpig er vi noen få som står for selve blogginga og vi er to med hovedansvaret for det tekniske. Men ofte dokumenterer vi aktiviteter og prosesser som andre er i, dermed bidrar alle til inneholdet på bloggen. Vi har og gjort det slik at en av blogg ansvarlige har lagt til bilder og arrangert det tekniske slik at den som er i aktiviteten kan skrive teksten til innlegget.

  SvarSlett
 3. Må bare henge meg på denne kommentaren med et skikkelig HURRA for Myrertoppens barnehageblogg. Dere er veldig flinke, og dere er blant de få som tar de digitale mulighetene i bruk på en så bra måte. Hadde vært spennende å høre hva slags utstyr dere bruker? Hvordan dere jobber med å øke kompetansen? og det klassiske - hvordan får dere tid???
  Barnehageetaten i Kristiansand har en blogg: www.skup08.no Der har vi lagt inn et innlegg som tipser om dere. Håper dere får mange lesere fra Kristiansand :-)

  SvarSlett
 4. Hei Kristin, takk for tilbakemelding og supert innlegg om bloggen vår. Det var veldig artig å se. På utstyrsfronten bruker vi vanlig kompaktkamera, speilrefleks(nå har bhg fått eget) privat mobil og iPhone. Alle tre basene har egne laptop`er. Vi har IKT interesserte folk, derfor er det mulig. Bhg har ikke noe storsatsning på området, men vi har fått mulighet til å bruke noe øremerket tid på dette. Mange har lyst til å lære så vi tar det innimellom annet. Men vi har egen "pedagogisk dokumentasjons" ansvarlig på basen med 4-5åringene som har hovedansvar for bloggen. Men vi er heldige og har bloggkyndige folk på alle tre basene og de som ikke blogger direkte står for innhold(det vi blogger om)tar bilder og gir oss med ansvar rom for å legge inn tekst, redigere bilder etc.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails