torsdag 27. mai 2010

IKT i barnehagen

I froskeklubben (femårsklubben) i dag har vi forsøk å finne navna på noen av de insektene og sommerfuglene vi møtte på tur da vi var på Langsetløkka i forrige uke. I tillegg har vi snakket litt om bloggene våre. ”Tegningsbloggen” brukte vi for å legge ut tegninger av noen edderkopper mens bloggen ”Myrertoppen barnehage” brukte vi for å se bilder av de insektene vi skulle finne navnet på. Vi så også på hvordan vi kan få skanneren til å snakke med datamaskinen, det gjør den via en USB kabel slik at tegningene som barna tegner kan legges ut på internett.

Da jeg spurte barna om de visste hva internett var så fikk jeg litt forskjellige svar. ”Sånn som mamma har på jobben.”Litt sånn oppslag, om man kjenner noen men ikke vet helt hvor de bor så er det på internett”. ”Sånn som er på datamaskina.” ”Jeg vet ikke helt men det er noe som hjelper de voksne.” ”Det er et sted på Pc`n”.

Vi har holdt mye på med konstruksjon i det siste, barna har sett på former og satt sammen ulike former. Dette tok vi nå inn i den teknologiske verden og barna har benyttet ipad til formålet. Her skulle de gjenkjenne en form, finne plassen den skulle på og fikk tilslutt se objektet i sin helhet når alle delene var satt på plass. I tillegg fikk de høre ordet eller tallet på engelsk. En del ord kjente barna fra før. 

De tre bildene under er fra i går, barna som var interessert fikk prøve. De tok det kjapt, et par hadde forsøkt før da de har ipad hjemme. De andre fant fort ut av både hvordan de skulle få plassert bitene men også hvordan man skulle fikse om bildet ble mindre. Da dette var en applikasjon for iphone lagt inn på ipad kan man velge og blåse opp bilde, det blir litt mer kornete men da fyller det hele skjermen. Innimellom kom noen borti en liten knapp nede vil høyre på skjermen slik at bildet krympet. Dette fant de fort løsningen på selv uten voksenhjelp.
iPaden er privateid av pedagogen

2 kommentarer:

  1. Ingen skal si at barnehagesektoren henger etter når det gjelder teknologi.

    SvarSlett
  2. Hehe, fem/seksåringene våre skal komme til førsteklasse som bevisste brukere av IKT.
    Siste innspurt før ferien blir det knallkjør på teknofronten;)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails