onsdag 25. mai 2016

Utvikling av barnas egne spillverdener med Unreal Development KitI Myrertoppen har vi ansatte med mye kunnskap innen forskjellige emner. En av disse ressurspersonene kan mye om spillutvikling, animasjon og 3D grafikk. Dermed fikk vi en mulighet til å gå mere inn i utvikling av spill og spillverdener. Vi har tatt i bruk Unreal Development Kit (UDK). Det en spillmotor som også kan brukes som animasjonsverktøy. UDK lar deg utvikle baner og funksjoner spillet skal ha. Spillene kan brukes på PC/Mac/Android og iOS. Vår spillutvikler har fikset litt og gjort slik at barna lettere kan navigere på egenhånd i dette verktøyet, noe de nå gjør.


Hva kan UDK brukes til?

UDK er hovedsakelig for utvikling av spill, men har også andre muligheter som animasjon og visuell fremstillelse av prosjekter.

Hva får barna ut av UDK?

Barna vil tidlig få en forståelse av hvordan oppbygning av spill foregår, og ikke minst god manøvrering av PC. De lærer tidlig om funksjonen av hotkeys og kan derfor lettere og raskere manøvrere seg rundt og få til å lage det de ønsker. De vil også bli satt på prøve når det kommer til logikk både i plassering, rotasjon og skalering av objekter, til mulighetene de har når de skal lage spillets funksjoner (koding). Dette synes barna er utrolig artig, utfordrende og de forsøker til de får det til. De er så motivert for å komme videre i utviklingen av sin verden.

Planlegging/samarbeid:

Å lage spill krever mye planlegging både når det kommer til spillets utseende og spillets funksjoner, da kommer samarbeid godt med. Barna kan lufte ideer, diskutere og reflektere spillets utseende og funksjoner for å så skape det.

Visjon

Visjonen var og finne ut av en tilnærming som passet til bruk med 5-åringer. Vi utforsket hvor barna var og hvor langt vi kunne komme sammen når det kommer til bruk av PC. Ideen var at barna lager hvert sitt level som til slutt settes sammen til en stor verden som kan utforskes på PC/Pad-ene på huset.

Konklusjon

Resultatet viser til god oppfattelse av programmet og en bratt læringskurve.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails