tirsdag 10. mai 2016

Oppsummering av prosjekt med skygger

En vakker vinterdag, hos treåringene, strålte plutselig skarpt lys inn gjennom vinduet fra lav vintersol. Pedagogen tipset at par barn om våre nye regnbueklosser og deretter om mulighet for å tegne omriss. Barna oppdaget lange, vakre skygger. Mer om dette her.

Dagen etter dro vi på tur til en snødekt fotballbane, forberedt med uttynnet maling i flasker. Mer om dette her.

Neste uke dro vi på ny leting etter skygger:
Snøen var forsvunnet, og alt så annerledes ut. Ivrige barn fant mange skygger. 

På samme tur oppdaget noen av barna skygger i is.

Vi la til rette for å oppdage skygger ute i barnehagen:

På neste tur var det også fin sol, men gleden over å endelig være på tur i skogen, gjorde det mindre interessant å studere skygger. Pedagogens behov for å fortsette prosjektet førte til en ny måte å bruke bloggen på sammen med barna. Mer om det her.

Erfaringen med å bruke bloggen som pedagogisk dokumentasjon sammen med barna kan leses om her

Barna fortsatte å se skygger overalt. Personalet laget en liten plan for hva vi kunne tilføre av ideer og aktiviteter. Nå ble det ikke alt vi fikk gjort, men vi fikk dekket nokså mange fagområder underveis likevel. Mer om dette her.

I tillegg til alle skyggene vi laget selv, studerte vi noen bilder av kunst med skygger. Det ble noen fine samtaler rundt disse. Les om det her.

Veggene på avdelingen har lenge vært dekorert med bilder fra prosjektet. Til tider har de vært interessante, og til tider ikke så spennende. Alle blogginnleggene har blitt printet ut og laminert til en bok. Den har ikke vært så interessant, selv om den har blitt lagt strategisk frem og nevnt flere ganger. Det kan jo bety at det finnes grenser for hvor mye barna vil snakke om de samme bildene som har hengt fremme, og at det oppstår andre og nye ting som er mer spennende. Kanskje om noen uker eller måneder, så vil boken bli interessant på nytt. Kanskje bilder må opp på storskjerm. Eller kanskje livet går videre med nye spennende prosjekter. Tiden vil vise :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails