onsdag 10. august 2011

Digitale verktøy i barnehagen

I sommer kom det to nye iPader vår vei, de har vi fått donert fra Rock Pocket AS og Kool Production AS sammen med gavekort i iTunes. Vi skal ha et samarbeid hvor vårt utgangspunkt er å bidra på best mulig måte slik at applikasjoner/spill for barn utvikles slik at barna får godt pedagogisk innhold med suksess faktorene fra spillverden når vi bruker iPad i barnehagen.

For oss handler IKT i barnehagen om at barna skal være deltagende produsenter i sitt møte med digitale verktøy.

Et ønske undertegnede luftet på det store internett i sin søken etter gode applikasjoner til bruk i barnehagen. Og fikk svar...

Les IKT i barnehagen.

Så nå har vi fått oss iTunes konto og startet å laste ned applikasjoner til våre to nye iPader (som kommer til å ligge innelåst og trygt).

Foreløpig har vi lastet ned:

Drawing pad, en applikasjon hvor barna kan tegne med stor variasjon i utstyret. Der kan man også leke med bilder, klistremerker, veksle mellom ulike farger på papiret etc.
Toontastic,  barna kan lage egne animasjoner, enten med egne tegninger og bakgrunner eller ferdig. Denne applikasjonen har vi testet ut ved flere anledninger og den er veldig populær blant de eldste.
Birds of Northern Europe, veldig praktisk som oppslagsverk både i barnehagen og på tur.
Puppet Pals, også en aplikasjon for å lage animasjon.
SoundTouch, en applikasjon for de minste. Den kan blant annet brukes som inspirasjon til å fortelle egne historier i tillegg til språktrening og bare gøy.
Angry Bird, her møter barna både tall og fysikk. De får konkret tilnærming til innfallsvinkel og utfallsvinkel, de må beregne og vurdere.
Confetti, en tegne applikasjon som vi ikke har testet ut med barna ennå.

Vi startet så smått å leke litt med Tontastic og Sound toutch, men først måtte iPadene rives ut av hendene på andre voksne, kanskje det var en tabbe å laste ned Angry Birds...

3 kommentarer:

  1. Takk for hyggelige tilbakemeldinger.
    Vi er gode til å spille på lag i Myrertoppen. Og da blir det større rom for at enkelte kan fordype seg over tid. Vi har valgt å satse på IKT og barn som produsenter fremfor konsumenter i møte med digitale verktøy.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails