tirsdag 30. august 2011

Årets første knertetur

Her kommer et innlegg om den føreste knertekuren som var forige tirsdag, bedre sent enn aldri.

 
 Da var årets første knertetur overstått(de yngste på Måne), og det var en veldig fin tur. Turer gikk til Langsetløkka, men på veien møtte vi flere spennende ting. Vi stoppet bland annet og snakket med noen som jobbet med å legge ny asfalt. Vi fikk vite hva de forskjellige redskapene de brukte het, og hva det var de egentlig skulle gjøre.
 Denne maskinen falt i smak hos barna, og den var blandt annet fin fordi den "presset bakken flat".
 Her fant vi asfalt raker, spader, og orange klær som var like de som arbeiderne hadde på seg.
 Vi øvde mye på det å gå på rekke, to og to bak hverandre. Og også det  følge de foran, se i retningen vi går i og ikke snike i køen.
Klatring var også en aktivitet som opptok en del tid på turen, klatring på og opp forskjellige steder og gjenstander.


Vi fant også en hule midt inne i skogen, som vi tilslutt kom frem til at det var "bjørnen" som bodde i, det ble også konkludert med at det var "bjørnen" som hadde spist opp all blåbæra.
"jeg fant jeg fant", "hva fant du nå da?", "jeg fant en hanske!"

Vi så også etter en del sopp, og fant litt forskjellig. Snakket om at noen soppen kunne man spise, mens andre er farlige, og at man ikke skulle spise en sopp med mindre noen voksne sa at den var spiselig, og da måtte man steke den først.
" Se! den er jo større enn hånda mi.."

Noen barn fikk også prøve og spikke sammen med en voksen, det å lære å arbeide med kniv er både spennende og svært lærerikt for barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails