fredag 1. juli 2011

Barna lager animasjon på iPad, del tre

Vi utforsker ulike måter å lage animasjoner, både med forskjellige digitale verktøy og ulike programmer. I forrige uke tok vi i bruk en applikasjon for iPad som heter Toontastic.

Del en og del to  
Vi har også animert med bruk av fotoapparat og datamaskin: 

Barna fikk iPaden og satte igang. De fikk ingen forklaring, men underveis ble de stilt ulike spørmål slik at de lett kom seg videre. De fant ut av alt på egenhånd. De fant ut hvordan man forstørrer og forminsker figurer, at flere kunne styre figurer av gangen, på tross av den voksnes tidligere formaninger om at det er være lurt å ha kun en finger på skjermen av gangen (det gjelder nemlig ikke i Toontastic når man tar opp animasjonen).

De fant kjapt ut hvordan de gikk videre i applikasjonen, at de måtte slette noen figurer da applikasjonen meldte i fra at det var for mange (den er på engelsk). Alt kun med hjelp av noen få spørsmål fra den voksne. De fant også ut at når applikasjonen teller ned fra tre, to, en da bør alle være stille og kun de som styrer figurene snakke, slik at det blir en fortelling. I tillegg dukket det opp endel andre småting underveis. Barna hadde det kjempegøy, de var kreative, utforskende, de skrev, tenkte, hjalp hverandre og ventet tålmodig på tur. Strålende samarbeid.I denne applikasjonen kan man også lage alt selv, bakgrunn og figurer. Men vi startet i denne omgang med ferdige figurer og bakrunner. Vi fortsetter i sommer og til høsten, og etterhvert vil det være en progresjon i dette. Så da legge vi opp til at de som ønsker kan gjøre alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails