torsdag 2. september 2010

Femårsklubb: tema er former

 I dag har vi hatt femårsklubb med former som tema. Sirkel, trekant og firkant var former alle barna kjente til, noen visst også at firkanter har ulike navn avhengig av hvordan de ser ut. Vi satt og snakket om former barna kjente til, hjerteform, halvdelen av et hjerte,  kakeformer i ulike varianter, stjerne, blomst...
Barna sitter i en halvsirkel mens vi voksne utgjør resten av sirkelen mens vi snakker om former. Så sier ett av barna "Sånn som vi sitter nå"...Etter samling ble gruppen delt i to og vi gikk til hvert vårt rom.

Der snakket en voksen med barna om formene vi så rundt oss i rommet, og vi tok i bruk figurer og klosser i tre. Så fikk barna utdelt hvert sitt ark hvor de skulle fargelegge de ulike formene med ulike farger.
Deretter ble det delt ut et ark hvor barna selv kunne tegne formene. 
 Så kom noe av det de har gledet seg mest til, permene...
Å sette det de hadde jobbet så konsentrert og fint med i femårsklubb inn i permen var veldig stor stas. Her fikk de og med et ark som de skal se på hjemme til neste femårsklubb om en uke. På arket er det en sirkel, trekant og firkant. Spørsmålet er: Ser dere noe med sirkel, trekant eller firkantform hjemme? Så en oppfordring til å tegne en ting.

 Så var det tid for litt kreativitet med farget ark, saks, lim og  et stort farget ark til å sette alt sammen på. Barna klippet ut former fra et ferdig opptegnet ark. Deretter la de formene utover og flyttet litt rundt. Det ble laget nye former ved å sette sammen trekant, sirkler og firkanter. To trekanter kan f.eks bli til en sløyfe. Tre trekanter kan bli til et juletre.
Og juletreet fraktes rundt på en bil...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails