onsdag 8. september 2010

Barnekunst fra Myrertoppen barnehage til StoroStorsenter

Bildet fra Myrertoppen barnehage har fått plass i foreldre og barn avdelingen på det nye Storo Storsenteret. Det frisker opp inngangspartiet til allrommet hvor det er sofa og bord med barnestoler for foreldre og barn i tillegg til stellefasiliteter.

Bildet som nå kalles Snegleparade fikk sin oppstart i påsken dette året. Snøen var nesten borte og sola varmet litt. Vi gledet oss til at blomstene og våren skulle komme for alvor. I utgangspunktet var tema for bildet våren. Vi malte sol og blomster og alt vi ønsket oss den gangen. De store tulipanene klippet vi ut i kraftig, farget papp. Vi brukte vannfarger, pastellfarger, blyanter, fettstifter og oljekritt. Bildet utviklet seg, skogen og all verdens blomster. Det hele tok noen måneder og bildet prydet veggen på Solbasen. 

I juni hadde barnehagen et prosjekt om snegler. Det startet med at vi snudde noen steiner og fant snegler m.m. Dette engasjerte mange barn og viste seg både i tegning, sandkasselek, jakt på snegler og kos med snegler. Vi hadde egen utstilling med barnetegninger, bilder og illustrerte fortellinger. Vi hadde også en egen hussnegle, den het Mokka. 
 Temaet ble naturlig å trekke inn i videreutviklingen av bildet. Noen dager malte vi snegler, klippet og limte. Og da fant et av barna ut at bildet kunne hete Snegleparade, for "det kunne jo alle se". Gutt fem år forteller videre "Snegla klatrer oppover stigen, kan du se den? Så falt den til duns i bakken og slo seg. Så kom bestevennen og hjalp han. De dro så hjem til mamma`n og spiste mat. Så sov de hele natten og alt var bra igjen". 

Da vi var på senteret snakket barna og en voksen om bildet og fortellingen som nevnt ovenfor...
I dag var vi og så på bildet, det var en gruppe på 22 barn som var med. I morgen kommer det ny gruppe.
Vi ble tatt godt i mot av en av senterets representanter og vi var så heldige. Vi fikk boller og saft. 
Så avskjed og takk for boller og saft...
Deretter dro vi for å leke litt i en av Barnehagengruppens andre barnehager, Eventyrstua. Det var godt å få beveget seg litt før vi skulle spise lunsj. Som overraskelse skulle vi nemlig ut å spise pizza på Storosenterets Egon restaurant. Vi var nemlig invitert av et av barnas far. Så det ble en super avsluttning på dagen.

 Så for spesielt interesserte:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails