torsdag 10. juni 2010

Prosjekt om snegler

 Vi har vært veldig opptatt av snegler noen dager nå. Det kom opp mange spørsmål etter oppdagelsesferden vi hadde i går. Barna har fortsatt sneglejakta i dag, med resultat. Flere snegler er observert og samlet inn.
 Vi var også så heldig at vi fant en bok om snegler i barnehagen. I dag var det en gruppe på fem femåringer og en fireåring var og med inne og tegnet sneglehistorier. Mens barna tegnet leste jeg en bok om snegler. I løpet av dagen har de fortalt meg sine historier og tegningene har blitt skannet inn til tegningsbloggen vår. Blant annet historien om Sneglen og den kjøttetende planta.

For å imøtekomme den store snegleinterressen hos fireåringene(Knertene) som var med på oppdagelsesferd i går så hadde vi også samling med høytlesing fra samme boka.

Vi har også forsket. For det var en snegle som hadde litt tett åpning inn til skallet sitt og vi hadde lest at sneglene tetter igjen med kalk og slim når de skal lukke seg inne for ikke å tørke ut. Og når de endelig får tilgang på vann så slurper de det i seg og eser ut. Så vi tok den inneslutta sneglen, hentet vann og en av fireåringene tømte litt vann utover ved sneglen. Og jammen funka det ikke. Etter kort tid kom det en riktig så ivrig snegle ut av skallet sitt.
For de spesielt interesserte:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails