onsdag 30. april 2014

Rugemaskin

På mandag ble det hentet en rugemaskin og befruktede egg på Losby gård. På tirsdag morgen satte vi i gang maskinen og sjekket at den virket som den skulle. Da den hadde surret og gått en stund var vi klare til å sette i gang. Vi samlet barna, og alle fikk legge et egg hver i kurven som skulle inn i maskinen. Så var vi i gang.

Det er viktig at eggene får riktig temperatur og luftfuktighet under rugingen. De kan forøvrig fint lagres noen dager før rugingen starter, for da er det bare eggeplomme i eggene. Da må man vende dem et par ganger i døgnet og temperaturen bør helst være rundt 10-12 grader. Temperaturen i rugemaskinen skal være 37,5 grader og luftfuktugheten ca 45 % (økes siste tiden). Det er først når eggene legges i maskinen at det begynner å skje noe. Etter 21 dager klekkes eggene.

Det blir lenge å vente, så vi snakker om at eggene klekkes etter 17. mai. Vi har laget en plan som vi har hengt på veggen. Så stryker vi over hver dag som har gått. Det blir veldig spennende å få ekte, levende kyllinger i barnehagen.

Vi har vært innom PiipShow på NRK og sett på fuglemating. Nå er det også en rugekasse der som vi kan følge med på. En blåmeis har lagt ni egg nå, så det blir også artig å se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails