søndag 6. april 2014

Oppsummering av prosjekt om drager og borger

                     


En av de voksne begynte en dag å fortelle historier om drager og viste barna bilder av drager fra et pc-spill. Da oppsto undertegnedes alterego - jeg er den stolte eier av en drage. Drageinteressen vokste mens barna stadig ville høre mer om drager. En dag satte vi opp storskjermen og ble med på en liten titt inn i pc-spillet for å se på "bestefardragen" og landskapet der, med slott, mammuter, troll, sommerfugler mm (ikke noe spilling, kun navigering rundt i landskapet). Dette var vakkert og fint å se på. Vi brukte også storskjerm til å lese bøker fra nasjonalbibliotekets e-bokarkiv. Vi fant tre bøker om drager som ble veldig populære. De heter: Fødselsdagsgaven, Dragen og ridderen, og Den lille prinsen og den store dragejakten. Vi har også sett noen filmsnutter fra NRKsuper med drager.

Vi fikk tilfeldigvis en pakke med riddere, og en dag fikk ridderne en egen borg ute i sandkassa. Vi har bygget borger i ulike materialer, som  borg av duplo og borg av plastelina, men siden vi trengte en borg som ikke gikk i stykker så lett, og vi ikke ville kjøpe en borg, så ville vi lage en som var solid nok til å lekes med. Vi startet å bygge borg av papp og blikkbokser. Så limte vi avispapir utenpå, og borgen tok form. Det var en stolt gjeng som kunne beundre det  ferdige resultatet. Innimellom har vi printet ut fargeleggingsark med borger, drager, riddere, prinser, vakre prinsesser og tøffe prinsesser.

Prosjektet har ført til spennende turer hvor vi har lett etter troll og drager i skogen. Både gutter og jenter har hatt glede av å leke med borgen, drager og riddere, og alle andre figurer vi har. Leken fortsetter ennå, et halvt år etter at prosjektet startet. Barna har fått en god dose felles referanser for å stimulere leken, vi har sett sammenhenger, vi har lært nye ord, vi har lært om form og konstruksjon og vi har fått tatt i bruk fantasien og kreativiteten. Dragene har aldri blitt presentert som noe skummelt, de er jo ikke farlige for barn, men man kan faktisk bli venn med dem.

2 kommentarer:

  1. Hei! For ein fin blogg dykk har! Eg blei så inspirert av borga dykkar og tok med meg ideen til min eigen barnehage. Me har hatt prosjekt om formar og bygg-leik så då passa det kjempegodt inn med bygging av eiga borg! Og gjett om det slo an! Me har som dykk sett at både gutar og jenter leiker fint saman med borga, det kan både vera dragar, prinsesser, ridderar, legofolk og dyr.Og mykje anna som kan få bu i ei borg! Takk for ein kjempekjekk ide! Barna kjem til å kose seg lenge med den!

    Helsing Maria, assistent i Nyvoll barnehage:)

    SvarSlett
  2. Hei Maria. Det er veldig gøy å høre at vi kan inspirere andre med bloggen. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det er inspirerende for oss :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails