fredag 12. april 2013

Barnas mattestrategier, vi leker med mattebingo på iPad

 En liten gruppe barn startet dagen med å leke med digitale tall. Vi ser at barna har ulike strategier for å legge sammen tall. En av strategiene er at de ved høyere tall legger sammen opp til 10, så legger de til det som er igjen da det er lettere å regne med tiere.

Digital mattebingo i barnehagen med appen Math Bingo på iPad

Bingo i barnehage, med kuler, trommel, brett og tall
Strategier for å legge sammen tall:

Eksempel 3+5=8

1: Tell fra en til tre på fingrene på ene hånden, en, to, tre. Så til fem på andre hånden til slutt telle sammen fra en til åtte. Dette er en strategi som fort stopper seg selv av naturlige årsaker, barnet går tom for fingre. da er det supert med en tellesnor som vist på bildet over.

2: Starter på det første tallet og legger på det siste med å telle på fingrene.

3: Starter konsekvent med det høyeste tallet, legger så til det laveste med å telle på fingrene.

4: Legger sammen uten fingre, eller tellebånd, de har lært seg og kan utenat hva tallene under de blir sammenlagt.

5: De har knekt koden, de vet at 3+5=8. De forstår det og de ser det.

Variasjonen er store, noen legger sammen enere ved å telle på fingrene mens andre klarer og overføre, 2+2=4, 20+20=40, 200+200=400.


Vi tok frem iPaden igjen i samlinga, vi har også hatt denne Appen med i samling før. De som ønsker å svare rekker opp hånden, kommer frem til iPaden og finner tallet.

Den voksne hjelper også til og viser både med fingre og tellesnor, vi passer på at alle blir sett og ivaretatt. Tall i barnehagen skal være gøy, vi skal leke uten krav og press om prestasjoner samtidig som de som liker tall ekstra godt også skal stimuleres og utfordres. Denne Appen er en takknemlig App i denne sammenheng. Barna kan lage seg en profil med navnet sitt og en figur, det er stas. Vi kan velge mellom tre nivåer og de fire regneartene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails