tirsdag 30. april 2013

Skrivedans


Knertesamling - den ukentlige temabaserte samlingen for 4-5 åringene har, fra tid til annen, "skrivedans". Detter er en øvelse til musikk som benytter store bevegelser som likner på de bevegelsene som benyttes i hånden for å skrive bokstaver. Hittil har vi bare brukt musikken og kroppen.Denne dagen har vi hatt åttetallsbevegelsen (bevege armene i liggende åttetall til rolig musikk) og robotbevegelsen (bevege armer og ben i stakkato/kvadratisk til hurtigere musikk)


For første gang skulle vi også overføre bevegelsen til tegnearket. Insruksen var å forsøke å bevege fargestiften på arket slik som vi gjorde med armene i luften.


Alle forsøkte, noen litt mer nølende enn andre. For oss er ikke resultatet viktig, men at de er med og at de selv er fornøyd med det de har gjort. Ingenting er "feil".


Noen lagde store åttetall, noen små og noen store rundinger og noen dekorerte hele arket. Arkene ble hengt opp på veggen og både barn og voksne var stolte av resultatet. Dette barnehageåret har gruppen fått en introduksjon. Siste barnehageår er tanken å gjøre dette mer systematisk.

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Dette ser spennende ut! Har dere vært på kurs? Evt hvor?

  Mvh

  Ida F. Svendsen, ped.leder v Steinalderskogen bhg
  svensen_ida@hotmail.com

  SvarSlett
 2. En av pedagogene våre og bydelens støttepedagog var på kurs på Haug skole i Bærum, se mer: http://www.haug.skole.no/

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails