onsdag 13. mars 2013

Ski–VM 2013

Mars13_ 063 (Medium)
I går hadde Myrertoppen ski - vm på Langsetløkka. Det var hele Måne og Bamsene på Sol var med en liten stund. Før har vi brukt å ha skidagene våre på formiddagen, men i år hadde vi det på ettermiddagen.
Vi ladet opp med å se på filmene fra Ski – VM 2011 og OL 2010 på storskjerm. Klokken 12 gikk en forventningsfull gjeng avsted mot løkka. Da vi kom til Langsetløkka fikk vi først på de selvlagde nummerene, deretter spiste vi litt pølser og lomper, for uten mat duger man jo ikke i skiløypene. Etter at en del kilo pølser var borte, var det klart for startskuddet for VM.
Løypa var “stukket” på forhånd og inneholdt både bratte bakker, lange nedoverbakker, en lang slette og et lite oppløp. Løypa var litt under 500 meter lang. Noen gikk runden en gang, noen gikk den fem og en gikk løypa hele 11 ganger.
15.30 var det klart for den store medaljesermonien, de aller fleste foreldrene var på plass for å overvære det. Alle fikk selvsagt medalje, noen holdt på å sprekke av stolthet der de stod (en av Knertene proklamerte da han kom hjem: “Denne vant jeg for oss alle seks, denne skal vi dele”) . Været hadde vært på vår side helt til dette, men plutselig kom det et hint av snøstorm like etter utdelingen.
Det så ut som både barn og voksne storkoste seg. Barna tuslet rundt løypa i sitt egne tempo, noen gikk det de hadde, mens andre tok det litt med bedaglig. Noen knall og fall ble det selvsagt, men slikt må man nesten regne med. Løypemaskinen kjørte opp nye løyper like før vi startet, så det ble (litt for) mykt og løst i nedoverbakkene.
Neste år regner vi med at det blir OL hvis snøgudene er med oss.
Noen bilder fra dagen:
Løypekart og løypeprofil (et skiarrangement med respekt for seg selv må jo selvsagt ha med dette….)
Ski-vm 2013
Ski-vm 2013 - loypeprofil
Og selvsagt en videopresentasjon over løypa må man ha…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails