torsdag 31. mai 2012

Fugleprosjektet fortsetter

I tillegg til livestreaming av blåmeis i rugekasse, har vi nå funnet flere reder på nettet som treåringene har fulgt med på:
Et skjærereir: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.8162466 og et reir med kjøttmeis og mye dramatikk. I en samlingsstund har vi sett på en nesten 10 minutters film av at en kjøttmeisunge kommer ut av egget sitt:  http://nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/848146. Det har dessverre ikke gått så bra med kjøttmeisungene.
Her er en liten film om hvordan dette endte: http://nrk.no/skole/artikkeldetalj?article=oid:T409286632#%2Fskole%2Fklippdetalj%3Ftopic%3Dnrk%3Aklipp%2F849890.
Noen av barna har sett denne filmen, og de syntes igrunnen det var gøy, selv om vi voksne trodde det kunne være litt i overkant trist.

Vi går på tur hver uke med fugleboka under armen, og da oppdager vi alltid mange fugler. Når vi kommer tilbake loggføres oppdagelsene, vi henter bilder av fuglene på nettet, printer ut og henger opp på det store, vakre fugletreet vårt.

 Det begynner jammen å bli mange fugler der. På siste tur hørte vi en løvsanger som kvitret ivrig. Vi sjekket i boka, og lyden var akkurat den samme, men vi kunne ikke se fuglen. Etterpå hørte vi en fugl som vi trodde var svarttrost, men så var det en liten, grå fyr som liret av seg de vakre strofene. Etter litt studier i fugleboka, ble vi enige om at det kunne være en hagesanger. Og mens vi holdt på med dette fløy to svaler over hodene våre, så da ble det tre store oppdagelser på denne turen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails