fredag 4. mai 2012

Animasjonslek i barnehagen

I Myrertoppen har vi fokus på kreativ bruk av digitale verktøy, det har resultert i mange innlegg på bloggen men også en del filmsnutter. Vår kanal på YouTube Barna leker seg med papir, de lager figurer forteller fortellinger og leker rollelek. Vi tar dette med over på et veggbildet de yngste barna på basen har laget.  Der utvikler og utspiller leken seg i ny retning mens barna holder på. Vi har på forhånd rigga opp fotoapparat som "snakker med" datamaskinen, slik at når barna klikker på datan tar fotoapparatet bilde. Dette legger seg pent inn i egen mappe til bruk når barna er ferdig med fortellingen/leken sin.En av barna fikk også brukt deler av symfonien som ble produsert og fremført i barnehagen for kort tid siden.

Noen av barna synes det er supert og samarbeidet om både om det tekniske og historien, mens andre synes at det er greit å samarbeide om det tekniske men foretrekker å utforme egen historie.

Noen barn har sterkt behov for å uttrykke ulike fortellinger mens andre synes selve leken er det alle gøyeste, med fokus på å lek har alle det gøy underveis. Barna selv synes selvsagt det er superkult med resultatene også.

Av og til er det sånn at barna har en fortelling der og da, med tittel, figurnavn osv men når vi snakker mer sammen etterpå kan det være at barna har nye elementer de ønsker eller endringer de vil legge inn. Det er ikke alltid det lar seg gjøre om vi først har laget filmen og slettet bildene, men stort sett finner vi ut av det.

Flere filmer kommer da vi har mange (15) kreative skolestartere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails