fredag 13. mai 2011

Animasjon

Mai12_ 020 (Medium)
Det å lage animasjoner er noe vi har tenkt på lenge på på Måne. Så i femårsklubben i dag skulle vi lage våre første animasjonsfilmer. Først hadde vi en samlingsstund der vi fortalte om hva animasjon er. Vi delte barna i to grupper, en gjeng lagde en animasjon ved hjelp av en applikasjon på en iPad mens den andre gjengen bruke fotoapparatet og datamaskin.

Foto-gjengen kom til et ferdig oppsett. I og med at det var første gang både for barn og voksne hadde den voksne kommet på en enkel idè å lage en tog/bil-animasjon. Men det var selvsagt barna som fikk i oppgave å ta bildene og ikke minst flytte gjenstandene litt og litt om gangen. Kameraet stod på stativ og var koblet til datamaskinen for å minimere faren for bevegelser. Men før vi kunne begynne å knipse måtte vi lage en enkel bakgrunn. Da den var ferdig var alt klart for å begynne å lage filmen. Først tok vi et bilde og deretter ble toget og bilen flyttet bittelitt før et nytt bilde ble tatt. Dette ble gjentatt 104 ganger før både bilen og toget var ute av bildet.

Da bildene var i boks måtte vi sette det sammen til en filmsnutt, det ble gjort med gratisprogrammet "Pinnacle Videospinn", vi valgte tolv bilder i sekundet. Og vi måtte selvsagt ha noen lydeffekter, så da måtte vi google etter noen gratis lydeffekter.
Resultatet:
Tog-animasjon
Noen bilder av prosessen
Mai12_ 015 (Medium):Mai12_ 014 (Medium)Mai12_ 024 (Medium)Mai12_ 029 (Medium)Mai12_ 031 (Medium)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails